Als het natuursteen er nog redelijk goed uitziet biedt Kuipers Natuursteenonderhoud u de mogelijkheid om het natuursteen te kristalliseren. Bij het kristalliseren van natuursteen brengt u de glans weer helemaal omhoog.

Wat is kristalliseren natuursteen
Anders dan bij het natuursteen schuren, natuursteen slijpen of het natuursteen polijsten wordt bij het kristalliseren van natuursteen gebruik gemaakt van een heel ander proces. Bij het kristalliseren natuursteen maakt Kuipers Natuursteenonderhoud gebruik van een poeder waardoor, gecombineerd met water, het een reactie aangaat met het kalkhoudende natuursteen. Door deze bij het kristalliseren van het natuursteen onstane reactie komt de glans van het natuursteen terug. Daarbij komt dat het zuur in het poeder de toplaag van het natuursteen week maakt, waardoor zo mogelijk bij het krisalliseren van natuursteen kleine en lichte krassen uit de toplaag verwijderd worden.

Wanneer niet uw natuursteen kristalliseren
Diepere krassen en beschadigingen in het natuursteen verdwijnen niet door het kristalliseren van natuursteen. Als hiervan last heeft op uw natuurstenen vloer, natuurstenen schouw of natuurstenen aanrecht, dan raad Kuipers Natuursteenonderhoud u aan het te laten schuren om zo het desgewenst resultaat te verkrijgen.

Verdere vragen over kristalliseren natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen kristalliseren, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.