Wanneer uw natuursteen kaal is gelopen of wanneer uw natuursteen diepe krassen bevat of als uw natuurstenen vloer ongelijk ligt, dan is er de mogelijkheid om uw natuurstenen vloer in de oorspronkelijke staat te krijgen door middel van het natuursteen schuren, dit wordt ook wel natuursteen slijpen genaamd.

Wat is natuursteen schuren / natuursteen slijpen
Het schuren van natuursteen is één van de specialiteiten van Kuipers Natuursteenonderhoud. Het voordeel van het schuren van natuursteen is dat je in een nieuwe laag van het natuursteen terecht komt, omdat Kuipers Natuursteen een enkele laag tot soms wel een paar millimeter afschuren. Door het schuren / slijpen van het natuursteen zullen de krassen, vlekken en dofheid vaak helemaal verdwijnen. Ook de onevenheden tussen tegels zal daar het natuursteen slijpen / natuursteen schuren verdwijnen waardoor de vloer er uit ziet als één geheel in plaats van verschillende losse natuursteen tegels. In veel landen is dit overigens de normale gang van zaken en wordt direct na het plaatsen het natuursteen geslepen, dan wel geschuurd.

Door schuren natuursteen weer als nieuw
Doordat bij het schuren van het natuursteen een nieuwe laag wordt aangesproken, komt na dit proces de glans en de uitstraling weer zo terug dat de natuurstenen vloer, de natuurstenen schouw of de natuurstenen wand er weer als nieuw uitziet.

Verdere vragen over schuren natuursteen / slijpen natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen schuren, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.