Mocht het zo dat intensiever onderhoud niet nodig is dan is er altijd de mogelijkheid de natuurstenen vloer zo lang mogelijk mooi te houden door bij de schoonmaak van het natuursteen de juiste spullen te gebruiken.

Wat gebruiken bij schoonmaken natuursteen
Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH-waarden) zijn slecht voor natuursteen. In veel natuursteen zit zowel vet als kalk. Door de natuurstenen vloer met een van deze middelen (of beide) te behandelen, wordt deze dof of er ontstaan lelijke etsplekken.

Bij de schoonmaak van natuursteen moeten alleen middelen gebruikt worden met een neutrale pH-waarden. Dat wil zeggen een PH-waarde tussen de 5 en 7. Middelen voor het schoonmaak van natuursteen vindte u in onze webshop. Is het echter teveel of te vies dan heeft Kuipers Natuursteenonderhoud altijd de beste machines voor het schoonmaken van natuursteen die dit wel aankunnen. Neem dan gerust contact met ons op.

Verdere vragen over schoonmaken natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen reinigen, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.