Is uw hardsteen nog in zo’n goede staat dat gespecialiseerd onderhoud niet nodig is dan is het altijd handig om het met de juiste middelen de hardstenen vloer, hardstenen schouw of hardstenen blad schoon te houden.

Welke middelen niet voor schoonmaken hardsteen
Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH-waarden) zijn slecht voor natuursteen, dus ook voor hardsteen. In veel hardsteen zit zowel vet als kalk. Door de vloer met een van deze middelen (of beide) te behandelen, wordt deze dof of er ontstaan lelijke etsplekken. Deze middelen moet u dan ook niet gebruiken voor het hardsteen schoonmaken.

Welke middelen wel voor hardsteen schoonmaken
Voor het schoonmaken van hardsteen moeten alleen middelen gebruikt worden met een neutrale pH-waarden. Dat wil zeggen een PH-waarde tussen de 5 en 7. Al deze middelen en een advies hoe deze te gebruiken kunt u vinden in onze webshop.

Hardsteen professioneel schoonmaken
Lukt het niet met de desbetreffende schoonmaakartikelen, dan kan Kuipers Natuursteenonderhoud natuurlijk altijd langskomen om u te ondersteunen. Wij hebben de juiste machines en materialen voor dit werk. Hierdoor ziet uw hardstenen vloer of u hardstenen tegels er na een hardsteen schoonmaak van Kuipers Natuursteenonderhoud, weer schoon en fris uit.

Vragen over hardsteen schoonmaken
Indien uw verdere vragen heeft over het hardsteen reinigen, of u wilt advies wat u het beste met uw hardstenen vloer, dan wel hardstenen schouw of wand kunt doen, neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een vrijblijvend en passend advies.