Wanneer u de glans van uw hardstenen vloer of hardstenen schouw enkel weer wilt herstellen naar de oorspronkelijke staat. Dan kunt u voor hardsteen kristalliseren kiezen door Kuipers Natuursteenonderhoud.

Wat is hardsteen kristalliseren?
Waarbij zowel het renoveren van hardsteen, het slijpen en schuren van hardsteen en het polijsten van hardsteen in beginsel nagenoeg hetzelfde proces wordt gehanteerd, verschilt hardsteen kristalliseren hier duidelijk van. Bij het hardsteen kristalliseren wordt, in tegenstelling tot het renoveren, schuren en polijsten, gebruik gemaakt van een poeder dat in combinatie met water en het hardsteen een chemische reactie veroorzaakt.

Tijdens het hardsteen kristalliseren van uw vloer of hardstenen schouw worden de minuscuul kleine krasjes in uw hardsteen vloer gevuld, waardoor uw vloer meer zal gaan glimmen.

Wanneer niet hardsteen kristalliseren?
Grote krassen en beschadigingen in uw hardsteen worden echter door het hardsteen kristalliseren niet gevuld. Daarom zullen, wanneer u kiest voor het kristalliseren van uw vloer, grote krassen en kaal gelopen plekken in uw hardsteen zichtbaar blijven. Is dit het geval, dan raden wij aan u hardstenen vloer of hardstenen schouw te laten renoveren, schuren en/of polijsten.

Vragen over hardsteen kristalliseren
Indien uw verdere vragen heeft over het hardsteen kristalliseren, of u wilt advies wat u het beste met uw hardsteen vloer, dan wel hardsteen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.