Wanneer het hardsteen niet zo erg beschadigd of kaal is dat het schuren of slijpen van het hardsteen niet nodig is, dan is het hardsteen polijsten een oplossing . Met het hardsteen polijsten brengt u de glans weer omhoog en zullen door het hardsteen polijsten de kleinere krasjes verdwijnen.

Wat is hardsteen polijsten
Bij het polijsten van hardsteen wordt door het gebruik van diamantenschijven of pads met steeds fijner wordend diamant het hardsteen steeds dichter gepolijst waardoor steeds meer glans optreed. Bij het hardsteen polijsten kunt u dus zelf bepalen welke glans u wilt hebben. Dit kan door het polijsten van het hardsteen van gezoet tot hoogglans zijn.

Wanneer kunt u uw hardsteen polijsten
U kunt u hardsteen enkel polijsten wanneer deze niet te erg beschadigd is. Diepere krassen gaan er namelijk bij het hardsteen polijsten niet uit. Als dat het geval is raad Kuipers Natuursteenonderhoud u toch echt aan het hardsteen te schuren of het hardsteen te laten slijpen.

Verdere vragen over hardsteen polijsten
Indien uw verdere vragen heeft over het hardsteen polijsten, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.