Indien uw hardstenen vloer kaal gelopen is of in uw hardstenen schouw diepe krassen zitten, dan kunt u, om uw hardsteen weer in de oorspronkelijke staat te herstellen het hardsteen schuren, ook wel hardsteen slijpen genaamd. Kuipers Natuursteenonderhoud is gespecialiseerd in het schuren van uw hardstenen vloeren en/of hardstenen schouwen.

Wat is hardsteen schuren / hardsteen slijpen?
Bij het hardsteen schuren, schuren wij een klein gedeelte van toplaag van het hardsteen. Het voordeel van het schuren van het hardsteen is dat je in een nieuwe laag van het hardsteen komt, waar geen vlekken, krassen en kale plekken zichtbaar zijn. Daarnaast worden met het hardsteen schuren ook krassen verwijderd en (kleine) hoogteverschillen tussen de hardstenen tegels weggenomen, waardoor de hardstenen vloer er uitziet als één geheel in plaats van een aantal lossen hardstenen tegels.

Na schuren hardsteen weer als nieuw
Bovendien komt bij het hardsteen schuren, omdat wij een klein gedeelte van de toplaag afschuren, een nieuw gedeelte van de steen naar boven. U krijgt dus aan het einde van het hardsteen schuurproces een vloer die er qua glans en uitstraling weer als nieuw uit ziet.

Vragen over hardsteen schuren / hardsteen slijpen
Indien uw verdere vragen heeft over het hardsteen schuren, of u wilt advies wat u het beste met uw hardstenen vloer, dan wel hardstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag vrijblijvend van passend advies.