De namen kalksteen en marmer worden vaak door elkaar gehaald, omdat ze veel van elkaar weg hebben. Dit komt doordat marmer ontstaat vanuit kalksteen. Omdat beide zoveel van elkaar weg hebben worden bij kalksteen dezelfde onderhoud en renovatie methodes gebruikt als bij marmer.

Kalksteen renoveren
Is het zo dat uw kalksteen gebroken of verzakt is dan kan Kuipers Natuursteenonderhoud dit voor u renoveren. Dit renoveren van kalksteen doen wij door bijvoorbeeld platen en tegels te vervangen, verzakte vloeren op te hogen en scheuren te lijmen (lees verder…).

Kalksteen schuren
Is uw kalksteen niet verzakt of gebroken maar vooral kaal gelopen, vol met krassen of zit er hoogte verschil tussen de tegels dan kunnen wij die door middel van schuren (ook wel slijpen genaamd) uw kalkstenen vloer weer in nieuwstaat terugbrengen (lees verder…).

Kalksteen polijsten/ kalksteen kristalliseren
Als het alleen de glans op uw kalksteen is die u wilt laten terugkomen, dan kan polijsten of kristalliseren van het kalksteen al genoeg zijn. Zowel kalksteen polijsten als kalksteen kristalliseren zijn manieren die er voor zorgen dat de toplaag weer mooi wordt gemaakt (lees verder…).

Impregneren kalksteen
Is uw vloer of schouw van kalksteen net gelegd of ziet deze er nog heel goed uit maar is deze nog niet beschermd tegen olie en vuil, dan kunnen wij uw kalksteen impregneren (lees verder…).

Onderhoudscontract kalksteen
Wilt u geen omkijken hebben naar uw kalkstenen vloer maar er toch zeker van zijn dat het kalksteen een perfecte uitstraling blijft hebben. Dan is het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw kalkstenen vloer misschien wat voor u (lees verder…).

Vragen over kalksteen onderhoud
Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog verdere vragen over kalksteen onderhoud, of u wilt advies wat u het beste met uw kalkstenen vloer, dan wel kalkstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag en vrijblijvend van passend advies.

Leisteen wordt vaak door elkaar gehaald met kleisteen. Dit komt doordat kleisteen door hoge druk en warmte ooit is omgevormd tot leisteen. Om die reden is het onderhoud van leisteen gelijk aan die van kleisteen. Doordat de tegels van leisteen gelaagd zijn is slijpen, schuren en polijsten niet mogelijk. Leisteen kan echter wel volledig gereinigd worden met speciale middelen en vervolgens kan de gehele vloer ingezet worden met leisteenolie. Dit zorgt ervoor dat het leisteen water en vuil afstotend wordt en weer een mooie donkere kleur krijgt.

Renovatie leisteen
Als uw leistenen of kleistenen tegel los liggen of gebroken zijn dan kunnen wij deze met gemak voor u vervangen. Is uw leistenen vloer verzakt dan kan Kuipers Natuursteen deze natuurlijk voor u verhogen.

Onderhoudscontract leisteen
Indien u zeker wilt weten dat uw leistenen vloer of uw andere leistenen toepassing altijd de perfecte uitstraling heeft, of wanneer u zelf niet meer naar het onderhoud van uw leistenen vloer of andere leistenen toepassing wilt omkijken, dan kunt u bij ons een onderhoudscontract voor uw leistenen vloer afsluiten. Door het sluiten van een onderhoudscontract weet u zeker dat deze altijd in perfecte staat zal zijn.

Wilt u meer weten over onze onderhoudscontracten klik dan hier. Wilt u direct contact met ons opnemen klik dan hier.

Verdere vragen over leisteen
Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog verdere vragen over leisteen onderhoud, of u wilt advies wat u het beste met uw leistenen vloer kan doen, neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag en vrijblijvend van passend advies.

Travertin onderhoud kan in verschillende vormen plaats vinden. Welke techniek of methode gehanteerd wordt bij het Travertin onderhoud is afhankelijk van de staat van het Travertin.

Dit kan in het uiterste geval inhouden dat het Travertin onderhoud betekent dat de vloer of delen vervangen dienen te worden. In het gunstigste geval kan Travertin onderhoud slechts betekenen dat de Travertin vloer of andere Travertin toepassing enkel met het juiste middel gereinigd dient te worden.

Hieronder worden de verschillende onderhoudsvormen voor Travertin kort beschreven. Heeft u hierna nog vragen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van deskundig advies.

Travertin renoveren
Wanneer u Travertin vloer of Travertin schouw erg verzakt of gebroken is en schuren en/of lijmen van het Travertin geen zin meer heeft, dan kan Kuipers Natuursteen het Travertin renoveren doormiddel van het vervangen van tegels en/of de Travertin vloer ophogen.

Mochten scheuren of kleine gaten in het Travertin zitten dan kan Kuipers Natuursteen het Travertin renoveren door dit te onzichtbaar te herstellen met 2-componenten steenlijm speciaal voor Travertin.

Travertin schuren / Travertin slijpen
Is uw Travertin dof gelopen of ligt de vloer erg ongelijk. Dan kan Kuipers Natuursteen deze Travertin schuren (ook wel Travertin slijpen genaamd). Het Travertin wordt dan helemaal afgevlakt tot geen hoogte verschil meer in de Travertin vloer zit. Dit schuren van het Travertin gebeurd met water en schuurschijven van diamant.

Omdat Travertin een natuursteen is met veel kleine gaatjes (dit kunt u zien als u een tegel omdraait). En deze gaatjes aan de bovenkant gestopt met steenlijm, dienen na het Travertin schuren deze kleine gaatjes vaak opnieuw gestopt worden.

Dit stoppen van het Travertin doet Kuipers Natuursteen nadat wij de gehele Travertin vloer of de andere Travertin toepassing geschuurd hebben. De resterende lijmlaag schuren wij er met minder grove diamantschijven als laatste weer af.

Het proces van het schuren met steeds fijner wordende diamantschijven wordt herhaald totdat we van het schuren over gaan in het Travertin polijsten.

Travertin polijsten / Travertin kristalliseren
Als uw Travertin er nog redelijk uit ziet, dan kan het zijn dat het Travertin polijsten of Travertin kristalliseren voldoende is als onderhoud. Bij Travertin polijsten en Travertin kristalliseren wordt alleen de bovenste laag behandeld. Dit betekend echter wel dat de wat dieper liggende krassen er niet uit zullen gaan.

Het verschil tussen Travertin polijsten en Travertin kristalliseren is niet zozeer het resultaat maar de methode. Bij Travertin polijsten wordt geschuurd met heel fijn diamantschijven en water om zo een mooie glans te krijgen. Bij Travertin kristalliseren wordt gebruik gemaakt van poeder wat in werking met water een laag achterlaat op de vloer.

Zowel Travertin polijsten als Travertin kristalliseren hebben beide specifieke voordelen voor het krijgen van een mooie glans op uw Travertin vloer of Travertin schouw.

Onderhoudscontract Travertin
Als u wilt dat uw Travertin vloer altijd een schitterende uitstraling heeft en er geen omkijken naar wilt hebben, dan kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Het onderhoudscontract voor u Travertin zal speciaal aangepast worden aan uw eisen. Dit kan van bijvoorbeeld vaan 2 keer per maand tot 1 keer per jaar.

Wilt u meer weten over onze onderhoudscontracten klik dan hier. Wilt u direct contact met ons opnemen klik dan hier.

Verdere vragen over Travertin onderhoud
Als u naar van bovenstaande informatie over het onderhoud van Travertin nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag en natuurlijk geheel vrijblijvend van deskundig advies.

Onderhoud Belgisch hardsteen
Het onderhoud van uw Belgisch hardsteen toepassingen kan verschillende vormen aannemen. Welke soort van onderhoud plaats dient vinden is afhankelijk van de staat van het Belgisch hardsteen. Onderstaand worden kort de verschillende vormen van mogelijk onderhoud op Belgisch hardsteen benoemd en beschreven. Wilt u meer weten over de verschillende vormen van onderhoud van Belgisch hardsteen, klik dan op de onderstaande linkjes. Deze leiden u door naar een uitgebreide beschreven van de verschillende onderhoudsvormen.

Belgisch hardsteen renoveren
Mocht het zo zijn dat uw schouw of vloer van Belgisch hardsteen in zo’n staat verkeerd dat schuren geen zin heeft, doordat deze bijvoorbeeld gebroken of verzakt is, dan kan Kuipers Natuursteen dit Belgisch hardsteen wij dit weer renoveren. Dit doet Kuipers Natuursteen door bijvoorbeeld tegels of platen te vervangen, vloeren op te hogen of nagenoeg onzichtbaar weer te lijmen. Klik hier, als u meer wilt weten over Belgisch hardsteen renoveren.

Belgisch hardsteen schuren / Belgisch hardsteen slijpen
Onderhoud van Belgisch hardsteen is echter ook in minder extreme gevallen mogelijk. Wanneer het Belgisch hardsteen niet gebroken, verzakt of ernstig beschadigd is kunt u kaal gelopen oppervlakten of kleine hoogteverschillen weg laten nemen door Kuipers Natuursteen door ons het Belgisch hardsteen te laten schuren ofwel slijpen (lees verder...).

Belgisch hardsteen polijsten / Belgisch hardsteen kristalliseren
Wilt u enkel de glans terugbrengen in uw Belgisch hardsteen, dan kan het Belgisch hardsteen onderhoud ook enkel het polijsten of kristalliseren van het hardsteen door Kuipers Natuursteen inhouden. Twee verschillende technieken om de glans weer terug te brengen in uw Belgisch hardstenen vloer of Belgisch hardstenen schouw (lees verder...).

Dus afhankelijk van de staat van uw Belgisch hardstenen vloer, dan wel Belgisch hardstenen schouw zullen verschillende technieken gehanteerd moeten worden om het optimale resultaat voor uw hardsteen te realiseren.

Impregneren Belgisch hardsteen
Verkeert u Belgisch hardstenen vloer of Belgisch hardstenen schouw nog in perfecte staat, of heeft u uw hardsteen weer naar oorspronkelijke staat hersteld, dan is het impregneren van het Belgisch hardsteen van groot belang (lees verder…).

Onderhoudscontract Belgisch hardsteen
Indien u zeker wilt weten dat uw Belgisch hardstenen vloer of uw andere Belgisch hardstenen toepassing altijd de perfecte uitstraling heeft, of wanneer u zelf niet meer naar het onderhoud van uw Belgisch hardstenen vloer of andere Belgisch hardstenen toepassing wilt omkijken, dan kunt u bij ons een onderhoudscontract voor uw hardstenen vloer afsluiten. Door het sluiten van een onderhoudscontract voor uw Belgisch hardstenen vloer of Belgisch hardstenen schouw weet u zeker deze altijd in perfecte staat zal zijn.

Wilt u meer weten over onze onderhoudscontracten klik dan hier. Wilt u direct contact met ons opnemen klik dan hier.

Verdere vragen over Belgisch hardsteen onderhoud
Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog verdere vragen over Belgisch hardsteen onderhoud, of u wilt advies wat u het beste met uw Belgisch hardstenen vloer, dan wel hardstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag en vrijblijvend van passend advies.