Mocht het zo dat intensiever onderhoud niet nodig is dan is er altijd de mogelijkheid de natuurstenen vloer zo lang mogelijk mooi te houden door bij de schoonmaak van het natuursteen de juiste spullen te gebruiken.

Wat gebruiken bij schoonmaken natuursteen
Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH-waarden) zijn slecht voor natuursteen. In veel natuursteen zit zowel vet als kalk. Door de natuurstenen vloer met een van deze middelen (of beide) te behandelen, wordt deze dof of er ontstaan lelijke etsplekken.

Bij de schoonmaak van natuursteen moeten alleen middelen gebruikt worden met een neutrale pH-waarden. Dat wil zeggen een PH-waarde tussen de 5 en 7. Middelen voor het schoonmaak van natuursteen vindte u in onze webshop. Is het echter teveel of te vies dan heeft Kuipers Natuursteenonderhoud altijd de beste machines voor het schoonmaken van natuursteen die dit wel aankunnen. Neem dan gerust contact met ons op.

Verdere vragen over schoonmaken natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen reinigen, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.

Het impregneren van natuursteen zorgt er voor dat het natuursteen er langer mooi uit blijft zien. Dit omdat het intrekken van water, olie en vuil wordt tegengegaan.

Hoe werkt impregneren natuursteen
Door het impregneren van natuursteen laat je een flinterdun doorzichtig laagje achter boven op het natuursteen, maar tevens ook deels in het natuursteensteen. Dit laagje zorgt ervoor dat het natuursteen vuil en water afstoot, waardoor het minder de natuursteen intrekt en wardoor het de mogelijkheid niet krijgt om het natuursteen vanuit binnen aan te tasten.

Kuipers Natuursteenonderhoud raadt u aan om één keer in de twee á drie jaar de het natuursteen te laten impregneren om zo het langst het mooiste resultaat te behouden.

Verdere vragen over impregneren natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen impregneren, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.

Als het natuursteen er nog redelijk goed uitziet biedt Kuipers Natuursteenonderhoud u de mogelijkheid om het natuursteen te kristalliseren. Bij het kristalliseren van natuursteen brengt u de glans weer helemaal omhoog.

Wat is kristalliseren natuursteen
Anders dan bij het natuursteen schuren, natuursteen slijpen of het natuursteen polijsten wordt bij het kristalliseren van natuursteen gebruik gemaakt van een heel ander proces. Bij het kristalliseren natuursteen maakt Kuipers Natuursteenonderhoud gebruik van een poeder waardoor, gecombineerd met water, het een reactie aangaat met het kalkhoudende natuursteen. Door deze bij het kristalliseren van het natuursteen onstane reactie komt de glans van het natuursteen terug. Daarbij komt dat het zuur in het poeder de toplaag van het natuursteen week maakt, waardoor zo mogelijk bij het krisalliseren van natuursteen kleine en lichte krassen uit de toplaag verwijderd worden.

Wanneer niet uw natuursteen kristalliseren
Diepere krassen en beschadigingen in het natuursteen verdwijnen niet door het kristalliseren van natuursteen. Als hiervan last heeft op uw natuurstenen vloer, natuurstenen schouw of natuurstenen aanrecht, dan raad Kuipers Natuursteenonderhoud u aan het te laten schuren om zo het desgewenst resultaat te verkrijgen.

Verdere vragen over kristalliseren natuursteen
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen kristalliseren, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.

Wanneer het natuursteen niet zo erg beschadigd of kaal is dat het schuren of slijpen van het natuursteen niet nodig is, dan is het natuursteen polijsten een oplossing . Met het natuursteen polijsten brengt u de glans weer omhoog en de zullen door het natuursteen polijsten de kleinere krasjes verdwijnen.

Wat is natuursteen polijsten
Bij het polijsten van natuursteen wordt door het gebruik van diamantenschijven of pads met steeds fijner wordend diamant het natuursteen steeds dichter gepolijst waardoor steeds meer glans optreed. Bij het natuursteen polijsten kunt u dus zelf bepalen welke glans u wilt hebben. Dit kan door het polijsten van het natuursteen van gezoet tot hoogglans.

Wanneer kunt u uw natuursteen polijsten
U kunt u natuursteen enkel polijsten wanneer deze niet te erg beschadigd is. Diepere krassen gaan er namelijk bij het natuursteen polijsten niet uit. Als dat het geval is raad Kuipers Natuursteenonderhoud u toch echt aan het natuursteen te schuren of het natuursteen te laten slijpen.

Verdere vragen over natuursteen polijsten
Indien uw verdere vragen heeft over het natuursteen polijsten, of u wilt advies wat u het beste met uw natuurstenen vloer, dan wel natuurstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.