Travertin onderhoud kan in verschillende vormen plaats vinden. Welke techniek of methode gehanteerd wordt bij het Travertin onderhoud is afhankelijk van de staat van het Travertin.

Dit kan in het uiterste geval inhouden dat het Travertin onderhoud betekent dat de vloer of delen vervangen dienen te worden. In het gunstigste geval kan Travertin onderhoud slechts betekenen dat de Travertin vloer of andere Travertin toepassing enkel met het juiste middel gereinigd dient te worden.

Hieronder worden de verschillende onderhoudsvormen voor Travertin kort beschreven. Heeft u hierna nog vragen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag en geheel vrijblijvend van deskundig advies.

Travertin renoveren
Wanneer u Travertin vloer of Travertin schouw erg verzakt of gebroken is en schuren en/of lijmen van het Travertin geen zin meer heeft, dan kan Kuipers Natuursteen het Travertin renoveren doormiddel van het vervangen van tegels en/of de Travertin vloer ophogen.

Mochten scheuren of kleine gaten in het Travertin zitten dan kan Kuipers Natuursteen het Travertin renoveren door dit te onzichtbaar te herstellen met 2-componenten steenlijm speciaal voor Travertin.

Travertin schuren / Travertin slijpen
Is uw Travertin dof gelopen of ligt de vloer erg ongelijk. Dan kan Kuipers Natuursteen deze Travertin schuren (ook wel Travertin slijpen genaamd). Het Travertin wordt dan helemaal afgevlakt tot geen hoogte verschil meer in de Travertin vloer zit. Dit schuren van het Travertin gebeurd met water en schuurschijven van diamant.

Omdat Travertin een natuursteen is met veel kleine gaatjes (dit kunt u zien als u een tegel omdraait). En deze gaatjes aan de bovenkant gestopt met steenlijm, dienen na het Travertin schuren deze kleine gaatjes vaak opnieuw gestopt worden.

Dit stoppen van het Travertin doet Kuipers Natuursteen nadat wij de gehele Travertin vloer of de andere Travertin toepassing geschuurd hebben. De resterende lijmlaag schuren wij er met minder grove diamantschijven als laatste weer af.

Het proces van het schuren met steeds fijner wordende diamantschijven wordt herhaald totdat we van het schuren over gaan in het Travertin polijsten.

Travertin polijsten / Travertin kristalliseren
Als uw Travertin er nog redelijk uit ziet, dan kan het zijn dat het Travertin polijsten of Travertin kristalliseren voldoende is als onderhoud. Bij Travertin polijsten en Travertin kristalliseren wordt alleen de bovenste laag behandeld. Dit betekend echter wel dat de wat dieper liggende krassen er niet uit zullen gaan.

Het verschil tussen Travertin polijsten en Travertin kristalliseren is niet zozeer het resultaat maar de methode. Bij Travertin polijsten wordt geschuurd met heel fijn diamantschijven en water om zo een mooie glans te krijgen. Bij Travertin kristalliseren wordt gebruik gemaakt van poeder wat in werking met water een laag achterlaat op de vloer.

Zowel Travertin polijsten als Travertin kristalliseren hebben beide specifieke voordelen voor het krijgen van een mooie glans op uw Travertin vloer of Travertin schouw.

Onderhoudscontract Travertin
Als u wilt dat uw Travertin vloer altijd een schitterende uitstraling heeft en er geen omkijken naar wilt hebben, dan kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Het onderhoudscontract voor u Travertin zal speciaal aangepast worden aan uw eisen. Dit kan van bijvoorbeeld vaan 2 keer per maand tot 1 keer per jaar.

Wilt u meer weten over onze onderhoudscontracten klik dan hier. Wilt u direct contact met ons opnemen klik dan hier.

Verdere vragen over Travertin onderhoud
Als u naar van bovenstaande informatie over het onderhoud van Travertin nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag en natuurlijk geheel vrijblijvend van deskundig advies.