De namen kalksteen en marmer worden vaak door elkaar gehaald, omdat ze veel van elkaar weg hebben. Dit komt doordat marmer ontstaat vanuit kalksteen. Omdat beide zoveel van elkaar weg hebben worden bij kalksteen dezelfde onderhoud en renovatie methodes gebruikt als bij marmer.

Kalksteen renoveren
Is het zo dat uw kalksteen gebroken of verzakt is dan kan Kuipers Natuursteenonderhoud dit voor u renoveren. Dit renoveren van kalksteen doen wij door bijvoorbeeld platen en tegels te vervangen, verzakte vloeren op te hogen en scheuren te lijmen (lees verder…).

Kalksteen schuren
Is uw kalksteen niet verzakt of gebroken maar vooral kaal gelopen, vol met krassen of zit er hoogte verschil tussen de tegels dan kunnen wij die door middel van schuren (ook wel slijpen genaamd) uw kalkstenen vloer weer in nieuwstaat terugbrengen (lees verder…).

Kalksteen polijsten/ kalksteen kristalliseren
Als het alleen de glans op uw kalksteen is die u wilt laten terugkomen, dan kan polijsten of kristalliseren van het kalksteen al genoeg zijn. Zowel kalksteen polijsten als kalksteen kristalliseren zijn manieren die er voor zorgen dat de toplaag weer mooi wordt gemaakt (lees verder…).

Impregneren kalksteen
Is uw vloer of schouw van kalksteen net gelegd of ziet deze er nog heel goed uit maar is deze nog niet beschermd tegen olie en vuil, dan kunnen wij uw kalksteen impregneren (lees verder…).

Onderhoudscontract kalksteen
Wilt u geen omkijken hebben naar uw kalkstenen vloer maar er toch zeker van zijn dat het kalksteen een perfecte uitstraling blijft hebben. Dan is het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw kalkstenen vloer misschien wat voor u (lees verder…).

Vragen over kalksteen onderhoud
Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog verdere vragen over kalksteen onderhoud, of u wilt advies wat u het beste met uw kalkstenen vloer, dan wel kalkstenen schouw of wand kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag en vrijblijvend van passend advies.