Is uw marmer nog in zo’n goede staat dat gespecialiseerd onderhoud niet nodig is dan is het altijd handig om het met de juiste middelen de marmeren vloer of marmeren schouw schoon te houden.

Welke middelen niet voor schoonmaken marmer
Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH-waarden) zijn slecht voor natuursteen. In veel natuursteen zit zowel vet als kalk. Door de vloer met een van deze middelen (of beide) te behandelen, wordt deze dof of er ontstaan lelijke etsplekken. Deze middelen moet u dan ook niet gebruiken voor het marmer schoonmaken.

Welke middelen wel voor marmer schoonmaken
Voor het schoonmaken van marmer moeten alleen middelen gebruikt worden met een neutrale pH-waarden. Dat wil zeggen een PH-waarde tussen de 5 en 7. Al deze middelen en een advies hoe deze te gebruiken kunt u vinden in onze webshop.

Marmer professioneel schoonmaken
Lukt het niet met de desbetreffende schoonmaakartikelen, dan kan Kuipers Natuursteenonderhoud natuurlijk altijd langskomen om u te ondersteunen. Wij hebben de juiste machines en materialen voor dit werk. Hierdoor ziet uw marmeren vloer of u marmeren tegels er, na een marmer schoonmaak van Kuipers Natuursteenonderhoud, weer schoon en fris uit.

Vragen over marmer schoonmaken
Indien uw verdere vragen heeft over het marmer reinigen, of u wilt advies wat u het beste met uw marmeren vloer, dan wel marmeren schouw of wand kunt doen, neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een vrijblijvend en passend advies.