Is uw granito nog in zo’n goede staat dat gespecialiseerd onderhoud niet nodig is, dan is het altijd handig om het met de juiste middelen de granito vloer of granito schouw schoon te houden.

Welke middelen niet voor schoonmaken granito
Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH-waarden) zijn slecht voor granito. In veel granito zit zowel vet als kalk. Door de vloer met een van deze middelen (of beide) te behandelen, wordt deze dof of er ontstaan lelijke etsplekken. Deze middelen moet u dan ook niet gebruiken voor het granito schoonmaken.

Welke middelen wel voor granito schoonmaken
Voor het schoonmaken van granito moeten alleen middelen gebruikt worden met een neutrale pH-waarden. Dat wil zeggen een PH-waarde tussen de 5 en 7. Al deze middelen en een advies hoe deze te gebruiken kunt u vinden in onze webshop.

Granito professioneel schoonmaken
Lukt het niet met de desbetreffende schoonmaakartikelen, dan kan Kuipers Natuursteenonderhoud natuurlijk altijd langskomen om u te ondersteunen. Wij hebben de juiste machines en materialen voor dit werk. Hierdoor ziet uw granito vloer of u granito tegels er, na een granito schoonmaak van Kuipers Natuursteenonderhoud, weer schoon en fris uit.

Vragen over granito schoonmaken
Indien uw verdere vragen heeft over het granito reinigen, of u wilt advies wat u het beste met uw granito vloer, dan wel granito schouw of wand kunt doen, neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van een vrijblijvend en passend advies.

 voor klein

stap 3 klein

na klein