Indien uw granito vloer niet zodanig beschadigd of kaal gelopen is dat renoveren, dan wel schuren noodzakelijk is, maar u wilt wel de dofheid wegwerken en de glans terugbrengen in uw granito vloer. Dan kunt u uw granito polijsten.

Wat is granito polijsten
Bij het granito polijsten schuurt de medewerker van Kuipers Natuursteenonderhoud met verschillende diamantschijven (waarvan de korrel steeds fijner wordt) uw granito vloer of granito aanrechtblad zodanig, dat de dofheid verdwijnt en de glans van het granito terugkeert. Omdat bij granito polijsten alleen de toplaag wordt bewerkt, zullen diepe krassen of volledig kaal gelopen delen van de granito vloer niet altijd die glans krijgen die verkregen wordt wanneer de granito vloer geschuurd wordt.

Zelf glans bepalen bij polijsten granito
Het resultaat van dit granito polijsten is dat de glans van het granito steeds hoger wordt, naarmate de korrel van de gebruikt polijstschijven steeds kleiner worden. Op deze wijze is het voor Kuipers Natuursteenonderhoud mogelijk bij het granito polijsten verschillende glansniveaus voor uw granito vloer of granito aanrechtblad te kunnen aanbieden. U kunt dus zlef bepalen wanneer het gepolijste granito de juiste glans heeft gekregen. Uw granito vloer of granito aanrechtblad krijgt dus exact de glans die u wenst.

Vragen over granito polijsten
Indien uw verdere vragen heeft over het granito polijsten, of u wilt advies wat u het beste met uw granito vloer, dan wel granito aanrechtblad kunt doen, neem dat contact met ons op. Wij voorzien u graag geheel vrijblijvend van passend advies.

 voor klein

stap 3 klein

na klein